Pangolin Comics is in 2017 opgericht door tekenaar/scenarist Patrick Cornelis als onderdeel van een groter plan om de Benelux te voorzien van spectaculaire comics die zowel beïnvloedt zijn door de Europese als Amerikaanse grootheden. Virus (2017) was het eerste wapenfeit van deze uitgeverij: een spectaculair zombieverhaal met bloed en actie in overvloed. Omdat een dergelijk verhaal zowel qua thematiek als format in België vrij onbekend was, was de noodzaak voor een eigen uitgeverij extra hoog.

Vandaag de dag heeft Pangolin Comics zichzelf ontwikkeld als een uitgeverij die buiten horror ook grootse stappen heeft gezet in andere fictieve genres als sciencefiction en fantasy. En het zijn niet alleen comics die worden uitgegeven, ook artbooks als het met zombies overladen Mortinfernum of de Moviemonsters-reeks behoren tot het assortiment.

Vanaf 2022 is het creatieve team uitgebreid met Nederlandse scenarist Lennert Riedé die zijn schrijverstalent leent aan de dark fantasy-reeks Livet en het spectaculaire vervolg op de Virus-reeks Warlock. En er staan nog meer prachtige projecten op de agenda!